Back

Evenimentul destinat programului cadru Orizont Europa a reușit să reunească stakeholderi din mediul academic, mediul de afaceri, mediul de cercetare și public.

Evenimentul „Orizont Europa – Cel mai ambițios program cadru al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare”, organizat de Asociația “Măgurele Science Park” în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, a avut că scop informarea publicului interesat cu privire la structura, cadrul bugetar și regulile de participare la acest program.

Evenimentul a avut structura de Info Day și a reunit participanți din mediul academic, mediul de afaceri, mediul de cercetare, autorități publice, dar și studenți interesați de instrumente care, în perioada de programare 2021 – 2027, ar putea să le finanțeze idei și proiecte de cercetare sau acțiuni de mobilitate pentru schimb de experiență cu cercetători și profesori din alte state. Evenimentul este primul de acest fel, programul Orizont Europa fiind încă în stadiul de propunere la nivelul Comisiei Europene.

La eveniment au participat din partea Ministerului Educației și Cercetării domnul Viorel VULTURESCU, Director și doamnele Ioana ISPAS, Letiția PÂRVULESCU, Monica ALEXANDRU, Consiliere. Asociația “Măgurele Science Park” a fost reprezentata de domnul Mădălin IONIȚĂ, Director Executiv, iar Universitatea Politehnică București, gazda evenimentului, de domnul Tudor PRISECARIU, Prorector. Evenimentul a avut în doua sesiuni: “Orizont Europa – instrumente de implementare”, respectiv “Orizont Europa –aspecte specifice”.

Prezentările au avut caracter de noutate pentru toți participanții, acest eveniment având rol de provocare în abordarea programului Orizont Europa. În spiritul tuturor activităților Asociației “Măgurele Science Park”, acest demers dorește să genereze idei, sinergii, potențial de colaborare între partenerii Asociației în primul rand, dar și atragerea de noi entități în consorții și parteneriate, nu vă fi unul singular, se va plia pe un prim set de nevoi identificate cu ocazia evenimentului din 03.03.2020. Acestea pot fi sumarizate astfel: Informația legată de Programul Orizont Europa este extrem de vasta încă de acum, din faza de proiect. Este necesară o abordare foarte nișată, o “mărunțire” a informației, astfel încât fiecare nișă să răspundă la obiect unei problematici și să permită aplicantilor să se informeze rapid.

Organizarea de evenimente tip workshop, cu durata mai redusă de timp, care să abordeze o anumită tipologie de proiecte este de dorit. Toate canalele de informație trebuie utilizate la potențial maxim; emailul, social media sunt o normalitate și reduc timpul alocat informării și dezvoltării de idei noi.

Mulțumim tuturor participanților care au oferit feed-back post eveniment, opiniile și recomandările pe care le-am primit sunt foarte valoroase pentru echipa Asociației “Măgurele Science Park” în organizarea acțiunilor viitoare.

Pentru vizualizarea prezentărilor, vă rog să accesați acest link

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + fourteen =