Back

Interviu cu Ciprian Coman – Tesagon International

Tesagon creează și dezvoltă soluții software la comandă pentru clienți din diverse industrii, la nivel național și internațional.

Conectarea permanentă la mediul de afaceri i-a ghidat în crearea unor produse proprii – soluții integrate și testate, care oferă un mod de lucru rapid și eficient și care funcționează atât pentru firmele mici, cât și pentru cele foarte mari.

Ciprian Coman

CEO & Founder Tesagon International

[email protected] | about.tesagon.com

Știu că pentru voi partea de cercetare este foarte importantă. Care este cel mai recent proiect în care ați fost implicați?

Da, încercăm să rămânem cât mai activi în zona de cercetare, pentru că sunt extrem de multe domenii în care digitalizarea chiar poate face o diferență. Spre exemplu, prin proiectul în care suntem implicați în acest moment, împreună cu partenerii noștri, Wallahia eHub, vom dezvolta un sistem de monitorizare a influenței umane în zonele forestiere, în scopul împiedicării defrișărilor ilegale. 

De ce un proiect în direcția asta și ce presupune el mai exact?

Având în vedere importanța mediului forestier în menținerea ecosistemelor, monitorizarea permanentă în zonele împădurite este un prim pas spre limitarea degradării pădurilor.

Prin analizarea informațiilor de mediu și semnalizarea posibilelor evenimente, diminuăm nevoia de personal uman, care este oricum insuficient pentru acoperirea eficientă a pădurilor din România.

Care este activitatea Tesagon acum?

Colaborăm cu clienți din diverse industrii pentru dezvoltare de software personalizat, dar am investit foarte mult în crearea unor produse proprii, destinate producătorilor de mobilier. Legăturile pe care le avem cu oamenii din această industrie sunt vechi și foarte strânse. Știm care sunt majoritatea problemelor cu care se confruntă în activitatea lor și ni s-a părut firesc să încercăm sa le facem viața mai ușoară.

Astfel am dezvoltat iWERP, o aplicație ce rulează în cloud, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Este o aplicație foarte versatilă, structurată pe module (achiziții, finanțe, rapoarte, proiecte, clienți, furnizori) și practic ajută producătorul să aibă o viziune clară asupra business-ului în orice moment și să gestioneze mai eficient resursele, umane sau materiale. Pentru că este o subscripție pe bază de abonament lunar/utilizator, a fost foarte bine primită de clienții noștri, întrucât nu presupune costuri inițiale.

Ați mai dezvoltat și alte tool-uri pentru producătorii de mobilier?

Un alt produs pe care l-am dezvoltat pentru aceștia este catalogul de corpuri configurabile 3D ALL, construit pe platforma imos – unul dintre cele mai importante softuri de proiectare mobilier. Cerințele consumatorului final sunt din ce în ce mai mari, iar producătorul trebuie să se adapteze continuu pentru a fi competitiv pe piață. Atunci apare nevoia de digitalizare și, odată cu ea, nevoia de proiectanți cu experiență care să lucreze într-un soft de proiectare complex. Pe piața muncii din România, proiectanții sunt puțini și scumpi. Din această nevoie s-a născut 3D ALL, care a fost gândit în două variante, standard și personalizat, pentru a se potrivi afacerilor de toate dimensiunile.

Catalogul 3D ALL standard este construit conform specificațiilor pieței românești de mobilier rezidențial; conține corpuri de mobilier configurabile și cele mai folosite materiale și accesorii ale furnizorilor internaționali. Este o bază de date actualizată în permanență și cuprinde tot ce este necesar pentru proiectare și ofertare rapidă, achiziții și documentație de producție. Interfața este reprezentată de un configurator extrem de prietenos, ușor de utilizat chiar și de către persoane fără experiență în proiectare.

3D ALL custom, pe de altă parte, este destinat companiilor medii și mari, prestatorilor de servicii, celor care dețin utilaje pe care vor sa le integreze cu softul. Pentru aceștia dezvoltăm biblioteci personalizate, în funcție de modul lor de lucru. Bineînțeles că fiecare poate încerca să construiască intern propria bază de date. Dar pentru că resursele lor umane sunt limitate, durează minimum doi ani, costul este mult mai mare și există riscul de a nu fi ceea ce trebuie la final.

Clienții noștri care au înțeles că este mult mai eficient să externalizeze procesul au crescut productivitatea proiectanților cu peste 50% și au eliminat mare parte din erorile de proiectare imediat ce au început să utilizeze baza de date 3D ALL. Este o economie importantă de timp și bani.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 9 =