Back

MGM STAR CONSTRUCT – Interviu cu Arcadie Sobetkii, Director Științific

Povestiți-ne pe scurt despre activitatea MGM STAR CONSTRUCT.

SC MGM STAR CONSTRUCT SRL este o companie privată specializată în depuneri fizice și chimice în vid, litografiei,  optică, lucrări de construcții în domeniul civil și activități de cercetare și dezvoltare.

Activitățile sunt vizate pentru servicii, fabricarea prototipurilor și serii mici, bazate pe cerințele și nevoile clienților pieței.

Activitățile din sfera construcției constau în executarea de camere curate și în implementarea sistemelor de purificare a apelor uzate prin distrugere cu ozon.

Managementul calității certificat conform:

  • SR EN ISO 9001: 2015 / ISO 9001: 2015 – Sistem de management al calității
  • SR EN ISO 14001: 2015 / ISO 14001: 2015 – Sisteme de management de mediu
  • SR EN ISO 18001: 2015 / OHSAS 18001: 2007 – Sisteme de management al sănătății și securității la locul de muncă
  • Cod furnizor CERN: SMSC01
  • Autorizație CNCAN PD/228/2013 – Comisia Națională Română pentru Controlul Activităților Nucleare
  • Cod NATO agent economic – Cod NCAGE: 1GSLL

Activități de cercetare și dezvoltare reflectate prin proiecte de cercetare naționale și internaționale, 8 proiecte finalizate si 7 proiecte in curs,  reprezinta promotorul dezvoltării tehnologieilor și produselor noi.

.Care este cel mai mare proiect implementat de către Mgm Star Construct?

Cel mai mare proiect reprezintă POC/163/1/3/Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de Cercetare Dezvoltare și universități, în scopul inovării de procese și de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere ,,Tehnologii inovative pentru depuneri fizice în vid bazate pe straturi subțiri, multifuncționale, nanostructurate destinate pieselor de mari dimensiuni – LargCoat”, cod SMIS 122543.

Ideia acestui proiect a reesit din studiul de piata si solicitatrile unor clienti externi si interni de a realiza depuneri in vid pe componente non-standard de dimensiuni mari si configuratii complexe. Scopul este de a proiecta si realiza un echipament de depuneri in vid unicat si implimentarea tehnologica elaborata deja pe echipamentele existente doar ca la scala redusa. Acest proiect reprezinta o provocare pentru MGM atat din punct de vedere tehnic cat si tehnologic si ne bazam pe experienta profesionala cumulata de ani de activitate in domeniu, pe rezultatele obtinute din proiecte de cercetare derulate anterior, cat si pe spriginul partenerilor academici – UPB si ICPE-CA. 

Cum dezvoltați un produs/serviciu de acest tip în România? 

Un produs/tehnologie noua este dezvoltat în urma cererii de piață si asolicitării clienților. Sursele de finanțare sunt proprii și/sau în baza unor proiecte de cercetare, fonduri nerambursabile, credite bancare.

V-ați vedea colaborând cu un centru de cercetare pentru dezvoltarea unui produs/serviciu?

Da, îndeosebi pentru dezvoltarea de produse/tehnologii noi.

Din punctul dvs. de vedere, care ar fi barierele în dezvoltarea de parteneriate și proiecte dintre mediul de cercetare și cel de business?   

După părerea mea barierele ar fi slaba colaborare, neîncrederea si insuficiente informații despre posibilitățile partenerilor academici și de business.

Cum ați vrea să arate Măgurele / Regiunea Bucuresti-Ilfov, în viziunea dvs.?

Ca un centru de coagulare al mediu academic si privat.

Arcadie Sobetkii, Director Științific MGM STAR CONSTRUCT

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 15 =