Back

Proiectul EntrepLoading… se apropie de final – este ultima zi în care studenții își mai pot înscrie planul de afaceri în concurs

Asociația „Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București, Camera Consultanților Fiscali și Asociația ”Măgurele Science Park” implementează în perioada 31.12.2021-30.12.2023 proiectul „EntrepLoading” – POCU/829/6/13/141274, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6: Educație și competențe și are o valoare totală de 9.639.834,07 lei, din care 6.393.420 lei reprezintă ajutoare de minimis.
 
 
Peste 500 de studenți și-au manifestat interesul pentru proiectul EntrepLoading, dintre care 383 au fost acceptați la cursuri și 160 sunt în proces de absolvire.  Din cele 28 de grupe se vor alege 22 de startup-uri ce vor fi selectate spre finanțare și vor beneficia de un ajutor de minimis de 60.000 de euro pentru planul de afaceri propus.
 
Comunicarea activităților din cadrul proiectului s-a realizat prin evenimente dedicate de informare împreună cu studenții, la care au participat reprezentanți ai mediului academic, ai mediului de afaceri și ai instituțiilor publice, dar și prin campanii dedicate în social media și online astfel încât obiectivele și activitățile să ajungă la cât mai mulți studenți, viitori antreprenori.
 
În cadrul dezbaterii online din data de 24.03.2022 au interacționat atât reprezentanți din cadrul proiectului, cât și parteneri ai mediului de afaceri, public, academic și studenți.
 
Fiecare partener a punctat importanța antreprenoriatului în rândul studenților. 
 
Cristian Negrescu,Prorector la Universitatea POLITEHNICA Bucureşti și responsabil proiect din partea UPB, a subliniat importanța culturii antreprenoriale în detrimentul mentalității de angajat.
 
Dacă aceasta cultură antreprenorială începe sa existe în rândul studenților, ea va schimba câteva mentalități. Cine gustă din antreprenoriat, își schimbă perspectivele, devine conștient de efectele muncii, de utilitatea ei și odată cu aceasta, calitatea muncii devine mai bună. Se generează avantaje pentru tot ecosistemul. Iar dacă îți place ceea ce faci, nu simți că muncești și te poți bucura de o viață împlinită”.
 
Acesta oferă tinerilor din cadrul proiectului „EntrepLoading” asigurarea sprijinului tehnic de specialitate, integrarea laboratoarelor din Politehnica pentru activitatea afacerilor, accesul la  parteneri direcți și facilitarea legăturilor cu companiile de profil, acceleratoare și cu entitățile implicate în ecosistemul de inovație.
 
Mihaela Toader, Președinta Asociației Măgurele Science Park, a întărit ideea importanței comunității pentru viitorii antreprenori și a pus la dispoziția acestora infrastructura laboratoarelor RoboLab și SmartLab, precum și accesul la o comunitate deja formată de experți ai mediului de cercetare și de afaceri.
 
Vă oferim infrastructura noastră și accesul la o paletă largă de experți din mediul de afaceri. Câștigați o rețea vastă de colaborare B2B la nivel național și internațional”.
 
Până pe 31 martie, studenții mai au timp să-și înscrie planul de afaceri în concurs, intrând astfel în cursa pentru cei 60.000 de euro, necesari înființării startup-urilor lor.
 
Aceștia trebuie să acceseze platforma de înregistrare a planurilor de afaceri la https://entreploading.student-antreprenor.ro/, să citească metodologia de organizare a concursului, iar dacă au deja un curs de antreprenoriat finalizat, se poti înscrie cu propriul plan.
 
Program cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 POCU/829/6/13/141274.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect:
 
Luiza Popescu, Expert Informare, [email protected],
Tel: 021/212.56.95 int.110.
 
Mai multe detalii despre proiect se regăsesc în această Prezentare sau pe pagina de Facebook dedicată proiectului.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 6 =