Back

Proiectul ERASMUS+ ”Îmbunătățirea abilităților și competențelor pentru a stimula inovația ecologică în industria auto – DRIVEN”

Începând cu 1 septembrie 2020 și până la 31 august 2023, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării din București implementează, în calitate de partener, alături de Centrul Slovac de Informații Științifice și Tehnice (coordonator proiect), Universitatea din Belgrad, Serbia și Universitatea din Pécs, Ungaria, Proiectul ERASMUS+ ”Îmbunătățirea abilităților și competențelor pentru a stimula inovația ecologică în industria auto – DRIVEN”.

Proiectul DRIVEN abordează subiecte actuale legate de dezvoltarea competențelor pentru soluții ecologice în industria auto și se concentrează pe educație în subiecte precum managementul deșeurilor, reutilizarea materialelor și materiale noi în industrie; se concentrează, de asemenea, pe dezvoltarea competențelor pentru industria vehiculelor electrice (mobilitatea electronică); și nu în ultimul rând, își propune să susțină cercetarea privind implementarea combustibililor alternativi și a resurselor de eficiență energetică care să fie utilizate în industria auto, toate în conformitate cu conceptul economiei circulare.

Proiectul își propune să ofere rezultate și soluții care vor fi ușor transferabile, accesibile și ajustabile unui public mai larg din industria auto și nu numai. Rezultatele proiectului se vor concretiza într-o curricula educațională îmbunătățită și un set de instrumente (manual, e-learning, recomandări, plan de acțiuni, rețea), axate în special pe implementarea educației duale în domeniul auto, precum și pe creșterea competențelor și cooperare eficientă între companii, mediul academic și factorii de decizie din industria auto, economia circulară și nu numai.

Coordonator Partener INCDMTM, dr.ing. Diana – Mura Badea e-mail: [email protected]; persoană de contact, dr.ing.ec. Simona Istrițeanu e-mail: [email protected].

Informații detaliate sunt prezentate pe siteul INCDMTM la adresa https://incdmtm.ro/cadruproiect.php?id=9&detail=PREZENTARE cat si pe siteul proiectului https://www.projectdriven.eu/

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =