Back

Școala de programare și antreprenoriat româno-canadiană agileroo

Gândidu-ne la manifestul conceptului de agilitate, celebrul “agile manifesto”, am parafrazat și am numit “manifest agileroo” un sumar al viziunii, misiunii și valorilor care, credem noi, fac unică  școala noastră de programare si antreprenoriat.

Agileroo vine de la “agile” (engleză) – agil (română) . Cum orice profesionist din industria de IT stie, agile este un framework de management, care înseamnă adaptabil la schimbare, la noutate și atent la nevoile clientului. Exact aceste valori caracterizează și școala noastră – de aceea ne-am și inventat acest nume atât de plăcut fonetic.

Viziune

La agileroo, inovația constă în a îmbina programarea cu antreprenoriatul pentru a oferi copiilor și tinerilor “soft-skills”și “tech-skills” într-un program unitar.
Suntem singura școală de programare din România care oferă un program holistic de programare și antreprenoriat. Nu mai este nici un mister pentru nimeni faptul că invățarea unui limbaj de programare este benefică și necesară în orice meserie. Dar abia atunci când aducem împreună competențele digitale (precum programarea) cu cele antreprenoriale, obținem conturul unui om complet și relevant pentru lumea de mâine. Antreprenoriat înseamnă gândire critică, adaptare la schimbare, viziune, curaj, încredere în sine, creativitate, viziune, pasiune. Programare înseamana gândire analitică, computațională, rigoare și disciplină.

Misiune

Misiunea noastră este de a echipa copiii și adolescenții din România nu doar cu informații tehnice, ci și cu acele abililitați sociale care le vor permite să exceleze atât la școală, cât și în meseriile lor, oriunde în lume. Prin programele noastre, adresăm lipsa studiului adecvat al programării și antreprenoriatului în școlile din România. Prin limbajele de programare pe care le propunem – atlele decât eternul C++ studiat la școala de aici (!) – atragem copiii și adolescenții către domeniile programării și ale ingineriei, care evoluează rapid și constant. Cursurile noastre sunt în acord cu ce se învațî la nivel global (Python, Java, C#, Intelingență Artificială, Machine Learning). Accentul pe antreprenoriat – implicit pe“soft-skills” – este esențial pentru a schimba modul de gândire al copiilor și a-i învăța încrederea în sine și în cunoștințele lor.

Valori

 Educația prin fascinație prespune aducerea în fața copiilor și adolescenților a unor mentori care sunt profesioniști în domeniile lor, dar au și vocație pedagogică– deci dispun de cunoștințe riguroase, dar și de un un set de valori solide, atât de necesare în “lumea răsturnată” în care se trăiește în România. Credem în profesionalism, colaborare și comunitate. Suntem o școală invoatoare prin aceea că schimbăm mentalități în educatia din România, învațând copii și adolescenții acele competențe necesare pentru a deveni lideri carismatici și de impact.
Suntem nu doar o scoală, ci o comunitate – părinți, mentori și cursanți, conectați pe platforma proprie. După terminarea cursurilor, copiii și adolescenții continuă să lucreze împreună, cu sprijinul mentorilor, care colaborează cu părinții.

Ce ne diferențiază?

În primul rând, acest “combo” dintre programare și antreprenoriat – nu facem doar programare, școala nu este doar pentru tinerii pasionați de IT, ci pentru toți copiii și adolescenții. Toți vor avea nevoie de competențe digitale și antreprenoriale în lumea în care vor trăi și munci. Inteligența artificială aplicată în educație este cel mai puternic instrument pentru a-i pregăti pentru meseriile care nu s-au inventat încă.
Program de studiu progresiv – copiii devin fluenți digital și învață IT nu la întâmplare, ci urmând o succesiune de cursuri care îi duce de la simplu spre complex. 

Platforma agileroo, unică in România prin conținut si funcționalitate, unde copiii au toate lecțiile înregistrate și posibilitatea de a explora și alte cursuri în afară de cursul la care sunt înscriși: de exemplu, dacă un copil este înscris la un curs de programare jocuri cu Python, el va putea să vadă lecții înregistrate de programare jocuri cu JavaScript, programare Minecraft cu Java sau programare Roblox cu Lua, game design cu Unity și animații 3D cu Unreal engine – sunt peste 58 de cursuri pe platformă, 200 de teste, 600 de exerciții.

Vorbim în limba engleză la cursuri – copiii învață să vorbească o limbă vie, conversațională, într-un context relaxat, în timp ce lucrează în echipă.

Cursurile noastre sunt practice, cu foarte multe exerciții – pornim de la exemple și apoi introducem concepte abstracte. Aceste cursuri îi vor ajuta pe copiii noștri chiar dacă nu vor avea cariere de ingineri sau programatori – rezolvarea problemelor cu ajutorul codului îi învață să aplice aceleași principii când învață matematică sau fizică, procesul de învățare devenind astfel mai prietenos.

Educația prin fascinație – mentorii (profesorii noștri) sunt specialiști cu experiență în IT, dar care sunt cultivați, au cunoștințe în mai multe domenii, iubesc copiii și știu să transmită atât cunoștințe, cât și emoție și inspirație. Îmbinăm ce e bine din două sisteme educaționale – român și canadian. De la canadieni împrumutăm “soft skills” – hai să le spunem în limba română “abilitățile de catifea”: vorbit fără trac și fără nod în gât pe scenă, colaborare în echipă, empatie, curajul opiniei proprii. De la români – rigoarea și disciplina, dar fără excese de tip “competiție de dragul competiției”. Avem de asemenea colaboratori și asistenți elevi olimpici și tineri deosebiți, care au competențe interdisciplinare, muzică și IT sau matematică și teatru.

Suntem membri activi ai comunității – copiii noștri merg la conferințe organizate de companii și asociații de profesioniști IT.

Vă așteptăm la școală!

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 3 =