Back

Startup-ul românesc KFactory se implică în reducerea emisiilor de carbon prin lansarea Inginerului Virtual Verde

KFactory este primul startup Industry 4.0 finanțat din Romania și își propune să inoveze procesele operaționale din companiile de producție prin înțelegerea și orchestrarea modului în care actorii implicați direct și indirect influențează performanța acestora.

Reducerea emisiilor de carbon este o preocupare majoră la nivel mondial, schimbările climatice și impactul asupra calității vieții fiind vizibile pe toate continentele. Un program ambițios la nivelul Uniunii Europene este ”Fit for 55” ce propune un set de acțiuni pentru reducerea cu 55% a amprentei de carbon până în 2030, iar una din consecințe va fi o mai mare responsabilitate din partea companiilor în monitorizarea și reducerea emisiilor de carbon.  

KFactory lansează Inginerul Virtual Verde, parte a platformei digitale inovative Echipa de Ingineri Virtuali,  dedicat monitorizării surselor de emisii de carbon direct din fabrică, ce prin utilizarea inteligenței artificiale va fi capabil să recomande cele mai bune practici pentru reducerea emisiilor, în condițiile în care prioritatea va rămâne optimizarea proceselor operaționale. Inginerul Virtual Verde va fi disponibil începând din toamna acestui an pentru toate companiile ce au ca scop implementarea acțiunilor de monitorizare și reducere a emisiilor de carbon.

Prin aceasta componenta inovativă a platformei digitale, KFactory va ajuta companiile de producție să îndeplinească criteriile impuse de noile reglementari la nivelul Uniunii Europene.

Suntem deja în mijlocul companiilor de producție, o sursa majoră de emisii de carbon, iar acestea au nevoie de ajutor în implementarea noilor norme de reducere a emisiilor. Tehnologia pe care o punem la dispoziție va permite respectarea noilor norme de către clienții noștri, în condițiile în care vom continua să optimizăm performanța proceselor de producție, mentenanță, logistică și calitate” a declarat Adrian Dima, co-fondator KFactory.

”Liderii tarilor industrializate dau mesaje din ce în ce mai apăsate despre nevoia de reducere a emisiilor de carbon. KFactory, prin platforma sa digitală inovativă, este deja în poziția de a ajuta clienții actuali și potențiali. Cum planurile noastre includ extinderea noastre către vestul Europei și USA, știm că valoarea adăugată pe care o putem aduce companiilor de producție va fi din ce în ce mai mare.” a adăugat Vlad Cazan, co-fondator KFactory.

KFactory este o platformă digitală de automatizare de tip SaaS (software as a service)  a proceselor operaționale care cuprinde patru produse digitale cu mare valoare pentru companiile de producție din orice sector industrial:

  1. KFactory Core, produs digital dedicat colectării de date direct de pe linia de producție, ce înțelege și optimizează performanța procesului de producție prin analize în timp real și de context.
  2. KFactory Analytics, instrument de analiza vizuală complexă a datelor istorice din producție.
  3. KFactory Knowledge, care aplică algoritmi de tip machine learning pentru identificarea și clasificarea tendințelor din producție.
  4. Echipa de Ingineri Virtuali, produs inovator la nivel mondial, dedicat urmăririi și optimizării proceselor operaționale din producție, mentenanță, logistică și calitate.

Curând, KFactory va include și o platforma educativă digitală ce va oferi angajaților din fabrici acces continuu la cele mai bune practici din industrie, la resurse de digitalizare și complianță a proceselor interne.  

Pentru a continua creșterea exponențială din 2021, spre sfârșitul acestui an este planificată o nouă rundă de investiții, echipa KFactory căutând activ potențiali investitori ce se vor alătura investitorilor actuali, deciși să participe la noua rundă. Această a doua rundă de investiție este dedicată extinderii în Germania, Austria, Elveția și US, respectiv accelerării dezvoltării platformei software.  

Despre KFactory

KFactory este primul startup Industry 4.0 finanțat din Romania, care inovează, automatizează și optimizează procesele operaționale din industria producătoare. KFactory integrează noile tehnologii, cum ar fi IIoT și Machine Learning în procesul de fabricație, transformând un proces clasic într-unul nou, în care echipamentele industriale, comenzile, operatorii și echipele de suport sunt actori într-un proces digital bine orchestrat, oferind în același timp un model accesibil de subscripție lunară (SaaS).

Platforma digitală monitorizează și învață felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile și echipele de suport se comportă și interacționează în timpul proceselor operaționale, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces și să poată lua decizii rapide și informate.

KFactory are prezență teritorială atât în România cât și internațională, în Portugalia, zona DACH și Statele Unite ale Americii, în strategia de dezvoltare pe termen scurt avându-se în vedere creșterea prezenței internaționale.

www.kfactory.eu  

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =