Tendința de a porni o afacere la nivel național este foarte puternică în rândul tinerilor – aproape 45% dintre studenţii români îşi doresc ca după ce finalizează studiile să pornească o afacere.
Noile startup-uri sunt conduse de tineri ambițioși, curajoși și cu un adevărat apetit de a explora piața internațională.
În următorii ani, tendința este de creștere și mulți tineri doresc să se aventureze în această lume a afacerilor, în care să ofere produse și servicii ce vor schimba soarta comunităților.
Dacă ești student, 2022 e anul tău norocos – poți obține până la 60.000 de euro ca visul tău de a începe un business să devină realitate!
Asociația „Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT, în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București, Camera Consultanților Fiscali și Asociația „Măgurele Science Park”, vine și încurajează spiritul antreprenorial prin implementarea unui nou proiect la nivel național – “EntrepLoading…” – POCU/829/6/13/141274.
Pentru că știm că deschiderea unei afaceri pe cont propriu nu e tocmai o treaba ușoară, proiectul își propune să te ajute în dobândirea de competențe antreprenoriale necesare precum și accesarea fondurilor pentru implementarea planului de afaceri.
Care sunt avantajele acestui program?
Chiar dacă antreprenoriatul pare a fi o activitate destinată oamenilor de peste 30 de ani, cu un anumit grad de maturitate, acest lucru nu este în totalitate adevărat.
O bună educație, cunoașterea mediului de afaceri și a avantajelor și dezavantajelor lui, dar și analiza și studiul celor mai de succes antreprenori pot conduce la dezvoltarea unor afaceri de succes încă din anii studenției.
Atunci când participi la cursurile EntrepLoading de antreprenoriat, afli răspunsuri la întrebări precum:
- Cât de important este să ai viziune și ce înseamnă acest concept?
- Ce este eșecul?
- Cum îți asumi riscuri?
- Cum îți stimulezi creativitatea?
- De ce abilități ai nevoie?
- Cum poți lucrezi mai bine în echipă?
- Cât de important este un mentor?
Până la final îţi vei schiţa un plan de acţiuni concrete şi simplu de pus în practică pentru a face cu succes primii paşi în antreprenoriat.
În plus, vei accesa subvenții, vei absolvi cu diplomă recunoscută ANC și te poți califica la ajutorul de minimis de 60.000 de euro pentru finanțarea planului de afaceri propus. Ai acces gratuit la Centrul de Asistență Antreprenorială, stagii de practică, ateliere personalizate, consiliere, consultanţă, mentorat și multe alte servicii integrate pentru dezvoltarea și implementarea business-ului.
Unde poți aplica?
Poți completa formularul disponibil aici: https://bit.ly/3ucKiY9.
Pentru a fi inclus în grupul țintă, vei completa un test ce va fi evaluat și în urma căruia vei obține un scor al potențialului antreprenorial. Vei face parte dintre cei selectați dacă proiectul tău este considerat sustenabil și vei obține un minim de 60 de puncte. De asemenea, se aplică principiul „primul venit, primul servit”, așa că grăbește-te și aplică cu ideea ta de afacere!
Unde ne poți urmări?
În perioada ianuarie – martie 2022, au loc acțiuni de promovare și susținere a tinerilor studenți cu materiale dedicate, sesiuni de prezentare și suport permanent pentru încurajarea aplicării în cadrul proiectului EntrepLoading…
Sunt disponibile pentru informare atât grupuri dedicate proiectului din cadrul Universității POLITEHNICA București, cât și campanii de informare pe paginile de Facebook Măgurele Science Park, precum și newslettere dedicate comunităților partenere.
Joi, în data de 3.02.2022, au avut loc primele două sesiuni de informare oficiale din cadrul proiectului.
Peste 300 de studenți s-au alăturat unor discuții constructive despre ce înseamnă și cum se construiește un start-up, alături de speakerii invitați – reprezentanți ai unor companii cunoscute și oameni de afaceri de succes. Dintre cei ce au preluat cuvântul sunt:
- Monica Obogeanu, Startup Programme Manager @ Orange Romania
- Alin Vlad Bădiliță, Startup Manager @ Microsoft Romania
- Ștefan Mandachi, Antreprenor
- Dan Manolescu, Președintele Camerei Consultanților Fiscali & Tax Partner în cadul Soter & Partners
- Mihai Draghici, Founder & CEO @ PaybyFace & Medic Pad
Ca antreprenori deja consacrați, ei au realizat un portret al antreprenorului, aducând argumente și trăsături, subliniind importanța apetitului pentru risc, a gestionării eficiente a resurselor, puterea networking-ului, know-how-ului fiscal, dar și latura vulnerabilă a antreprenorului, aspectele emoționale ce pot apărea mai ales la început de drum.
Tinerii au înțeles cât de importantă este formarea continuă a skill-urilor soft și hard și au avut ocazia prin sesiunea de Q&A să afle răspunsuri la curiozități punctuale, clarificând multe dintre conceptele cruciale derulării planului de afaceri și a primilor pași în antreprenoriat.
Educația formală trebuie neapărat completată cu soft skills pentru a excela și a avea succes pe piața de astăzi. Vânzările, negocierea, educația financiară, public speaking-ul, aparițiile televizate sunt doar câteva exemplele care te pot ajuta ca student și viitor antreprenor în calea ta către succes.
La acestea se adaugă abilitățile de bază în tehnologia destinată afacerii: stăpânirea rețelelor sociale, editarea de imagini și video, utilizarea platformelor online etc.
Ce te opreşte să faci acum schimbarea pe care ţi-o doreşti? Vino alături de noi și ajută-ți visul să devină realitate!
Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizați următoarele date de contact:
Asociația „Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT
Daniel Uritu – Manager de proiect
Tel: +40 762 333 447 E-mail: [email protected]
Proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman POCU/829/6/13/141274.